BG Бъди активен и iLoveBulgaria те предизвикват: Сканирай, изкачвай стълби и планини

мобилното приложение iLoveBulgaria

BG Бъди активен и iLoveBulgaria те предизвикват: Сканирай, изкачвай стълби и планини

 

Изкачи стълбите на туристическите обекти с най-много стъпала в България.

Сподели своето преживяване с нас и спечели!

Новатa интерактивна платформа, предоставяща информация за забележителностите на България – мобилното приложение iLoveBulgaria стана официален партньор на инициативата Ден без асансьори.

iLoveBulgaria призовават всички да използват пoчивните дни не само за преоткриване на страната ни и интересни маршрути в нея, но и посочват неповторими кътчета, които съдържат стълби или планински трудно достъпни обекти: Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, Античен театър – Пловдив, Асенова крепост, Археологически комплекс „Перперикон“, Връх Околчица – лобното място на Христо Ботев, Паметник „Създатели на българската държава” –Шумен, Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” – Плевен.

Всеки сканирал QR кода на една от табелките от изброените обекти или качил снимка в социални мрежи с #ЯмСтълбиЗаЗакуска от мястото, ще участва в допълнителна томбола за страхотни награди.

връх Шипка

Как да се включиш с няколко лесни стъпки:

  • Сканирай с мобилното приложение iLoveBulgaria QR кода на поне една от информационните табели от посочените забележителности
  • Качи снимка или видео от твоето изкачване по стълбите на туристическата забележителност
  • Сподели в социалните медии до 7-ми май хаштаг #ЯмСтълбиЗаЗакуска
  • Спечели награди и продължавай да опознаваш красотите на България

Всички изпълнили точните условия на конкурса ще участват в томбола за награди от iLoveBulgaria и No Elevatiors Day. Двама от участниците ще спечелят фитнес гривна-крачкомер, а за трима късметлии е подготвен специален подаръчен комплект.

античен театър пловдив

Асансьорите в цялата страната ще спрат на 25 април като част от международната инициатива Ден без асансьори No Elevators Day. За четвърта поредна година каузата обединява у нас институции, компании, медии и обществени личности, за да бъде привлечено общественото внимание към темата за това колко важна за здравето е ежедневната физическа активност.

Вече няколко години в последната сряда на месец април сдружение “BG Бъди активен” се опитва да докаже, че без допълнително време и средства всеки може да допринесе дългосрочно за здравето и настроението си, като избере стълбите вместо асансьора.