Ролята на училището за събуждане на любовта към спорта

Ролята на училището за събуждане на любовта към спорта

 

Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален

Знаете… учител не се става само с диплома. За да си учител, трябва да имаш призвание, дарба, обаяние и едно голямо… много голямо сърце. Учителството не е обикновена професия. То е  творчество. Учителят е творец на красотата, който води мислите и постъпките  на учениците към възвишеното. Той пали огън в сърцата им и превръща тяхното ежедневие в полет.  Учителят е първият и последен вълшебник, който учениците срещат в живота си.

Учителят и институцията училище,  изграждат и моделират характери. Това трудна и много отговорна задача. Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален. Една от мисиите на училището е да „запали“ децата по спорта.

За да ,,запалиш” едно дете за спорта и да го спечелиш за спортната кауза е нужен личен пример. Ученикът трябва да се вдъхнови и мотивира за занимания с физически упражнения от учителя. В повечето случаи това е учителят по физическо възпитание. Той трябва да създаде интерес не само в час, а и извън училище и да въведе детето в света на спорта.

moveweek

Как да накараш едно дете да заобича спорта още от ранна детска възраст?

Физическото възпитание по традиция е единственият училищен предмет, целящ да подготви децата ни за здравословен начин на живот. В него ли се крие отговорът на проблема с обездвижването?

Спортът в училищата е важен за изграждане на здравословни навици. Модерното и качествено физическо възпитание в училищата е от ключово значение за изграждането на здравословен начин на живот, включващ редовна физическа активност и пълноценен хранителен режим. Училището трябва постоянно да разпространява посланието за нуждата от физическа активност и здравно развитие, не само чрез преподавателя по физическо възпитание, но и с помощта на учителите по останалите предмети и, разбира се, на самия директор.

Европейски фитнес ден

Европейски ден на спорта в училище е едно спортно приключение, с помощта на което училището може да разнообрази спортния живот на учениците  и да обогати спортния си календар. Не всеки ученик има желание да спортува, но всеки ученик се нуждае от движение. С разнообразната спортна програма и големия брой активности на този ден, всеки ученик може да намери своето движение за да се почувства пълноценен, активен и жизнен.

Участвайте в Европейския ден на спорта в училище. Дайте възможност на своите ученици да спортуват и да бъдат активни през целия ден.

Интервю с Динко Кумбаров, учител по физическо възпитание и спорт в най-активното училище за 2017 можете да прочетете ТУК

Регистрирайте Вашето училище! ЗАЕДНО можем да повишим нивото на физическа активност при децата!

Европейски ден на спорта в училище