Откриваме Самолета_Място в Силистра

Самолета_Място

Откриваме Самолета_Място в Силистра

 

В облагородяването на новосъздаденото младежко пространство се включиха десетки доброволци, граждани, журналисти

Днес, 30-ти юли, ще открием Самолета_място в Силистра. В последните няколко дни, мястото премина през последния, етап3, от облагородяването или – „Действие“. По време на този етап се случи и видимата промяна, за която от изключителна важност бе  включването и помощта на доброволци и граждани. Кмет, журналисти и доброволци – всеки помогна по различен начин в името на общата ни кауза.

Преди да осъществим тази промяна, събрахме прекрасни идеи и знания от хората, на чиято база създадохме концепция за територията, съобразена с нейните специфики. Последва и същинското преобразяване на мястото, a Placemaking процесът в Силистра бе приветстван с огромен интерес и десетки се включиха активно.

Самолета_Място
Самолета_Място

Преди повече от 30 години самолет ТУ-134 е предоставен на Силистра, за да се ползва като авиоцентър и зала за компютърни игри за деца. Днес самолетът е изоставен, тъй като парите за поддръжката му свършват. През 2018-та се възражда възможността на машината да й бъде даден нов живот и тя да бъде реновирана, а районът около нея да се превърне в истински атракцион за младите хора на Силистра.

Самолета_Място

НПО “Гражданско единство” и сдружение “BG Бъди активен” канят всички граждани на Силистра да отпразнуваме заедно промяната! Днес, 30-ти от 17 часа пространството ще бъде официално открито!

Заповядайте!

Самолета_Място
Самолета_Място
Самолета_Място

Проектът ни _Място е насочен към промяна на публичните пространства и се осъщестява с финансовата подкрепа на Coca-Cola Foundation. Той има потенциала да промени представите на местните администрации и жители в българските градове относно начина, по който физическите пространства могат да се облагородяват и поддържат.

Харесайте страницата на проекта “The Spot” във Facebook за да следите актуалната информация за нашите намеси в публичното пространство. За повече информация се свържете с нас на beactive@bgbeactive.org 

Самолета_Място