Най-ценното от едно обучение: „Сега бихме могли да разпространяваме познанията си на приятели“

EUROPEAN YOUTH HEALTH CHAMPIONS- обучение

Най-ценното от едно обучение: „Сега бихме могли да разпространяваме познанията си на приятели“

 

Бг Бъди активен с трансфер на иновативни практики от международен трейнинг

10 младежа от България преминаха обучение за здравни обучители на връстници във Великобритания

Водеща линия в мисията на БГ Бъди активен е да развива и помага на младите хора, като им предоставя възможности за обмен на опит и обогатяване на знанията чрез различни обучения.

През изминалия юли месец, нашият екип имаше възможността да прекара прекрасни моменти с млади хора от цяла България, благодарение на проекта European Youth Health Champions. Заедно с тях станахме част от пилотната фаза на методологията за обучение на връстници, провело се във Великобритания.

Пилотната фаза на методологията за обучение на връстници – European Youth Health Champions се състоя в Brathay Hall, Ембълсайд, Великобритания. В обучението участваха общо 56 младежи от пет държави – Белгия, България, Великобритания, Италия, Малта. Участниците обмениха знания и опит в областта на здравето, спорта и физическата активност при младите хора в неравностойно положение.

EUROPEAN YOUTH HEALTH CHAMPIONS- обучение

Участващите младежи имаха възможността да изпробват създадените ресурси и да дадат своята обратна връзка, като на тази база ще бъдат изработени финалните ресурси по проекта. Сред уменията, които те усвоиха по метода обучение на връстници по European Youth Health Champions са междуличностни учения, събиране на информация и насочване към други специалисти,  как да се грижим за себи си като EYHC.

***Какви са положителните резултати от използването и ефективността на обучението за връстници в сферата на здравето на младите хора. ВИЖТЕ нов доклад, който включва резултати от проведени проучвания върху фокусни групи, и казуси включващи млади обучители на връстници между 14 и 25 години.

EUROPEAN YOUTH HEALTH CHAMPIONS- обучение

Младежите от България си тръгнаха заредени с положителна енергия и нови идеи!
Пожелаваме  си все повече такива будни и умни деца като тези, които срещнахме на това обучение!

А ето и какво споделиха част от тях след прибирането си в България:

Искам да благодаря сърдечно на BG Бъди активен за възможността да взема участие в това незабравимо изживяване – обучение в Англия. Това събитие определено ми помогна да променя мисленето си, помогна ми да си подредя приоритетите в живота. Темата, свързана с това как човек да бъде по-активен и респективно по-здрав, е много актуална в момента и считам, че всеки трябва да има поне минимални познания, защото именно здравето ни е най-важно.

И точно, защото е важно, ние вече обменихме опит с други наши връстници и сега бихме могли да разпространяваме познанията си на приятели, близки и всички заинтересовани страни. Обучението не ми даде просто познания и развитие на личностните ми качества, то ми даде ценен опит, който мога да предам нататък. Помогна ми да се отпусна, да повярвам в себе си … Това, че се запознах с нови хора, с различни култури, е също много ценен подарък, защото никога човек не знае какво ще му предостави животът и как тези нови хора ще вземат участие в него.

На мен това ми е едва първото обучение, на което срещнах толкова усмивки, толкова позитивни хора, желаещи да направят света едно много по-добро място за живеене. Това ме зареди, зареди ме много със сили, вяра и позитивизъм. Иска ми се да мисля, че това е само началото и с нетърпение чакам следващото предизвикателство. Благодаря от сърце на целия екип! 

Нешка

EUROPEAN YOUTH HEALTH CHAMPIONS- обучение

Проведеното обучение в Англия бе едно много интересно и приятно преживяване. Получихме нови знания и умения,който със сигурност биха ни послужили в бъдеще. Освен това завързахме и много нови контакти по света, което допълнително допринася към разширяване на нашите възможности. 

Красимира

EUROPEAN YOUTH HEALTH CHAMPIONS- обучение

За да не пропуснете и следващата страхотна възможност за обучение, може да се абонирате за нашия имейл бюлетин, да следите редовно нашия сайт, както и новостите, които публикуваме в нашия Facebook

Повече за European Youth Health Champions:

Проектът European Youth Health Champions се фокусира върху партньорство и обмен на добри практики в областта на здравето, спорта и физическата активност при младите хора в неравностойно положение.

Проектът ще повиши уменията на младите хора и ще повиши тяхната пригодност за заетост. Той също така ще подобри и модернизира работата на образованието и обучението на младите хора. Този проект включва опитна група от осем партньори от шест страни, които са Великобритания, Белгия, България, Дания, Италия и Малта.

Чрез обединяване на тези опитни и професионални партньора, проектът ще постигне по-висок стандарт на постиженията и резултатите, които биха били постигнати само в една държава. Всички партньори по проекта са с богат опит в използването на масовия спорт и физическа активност, за да се ангажират младите хора в неравностойно положение.

Партньори по проекта представляват младежкия сектор, сектора на обучение, сектора на общественото здравеопазване, сектора на спорта, сектора на обикновените хора и сектора на местната власт.

Проект European Youth Health Champion се осъществява с финансовата подкрепа на програма Еразъм+ на Европейския съюз.

EU+Erasmus