Младежи организират сами събитие, част от кампанията NowWeMOVE

доброволци-обучение

Младежи организират сами събитие, част от кампанията NowWeMOVE

Ученици от учебна компания  „ДЕНК ще раздвижат Карлово този петък, 13-ти октомври. Събитието, което ще стартира в 14 часа в парк „Здраве“ носи името „Раздвижи се Карлово“ и е част от кампанията NowWeMOVE.

Мотивацията  на младежите от Карлово,  идва от обучението за младежки спортни аниматори, което сдружение „BG Бъди активен осъществи като част от проекта The Spot.

Припомняме Ви, че 18 доброволеца от от София, Пловдив, Варна, Добрич, Свищов, Плевен, Карлово, Калофер, Враца, Берковица преминаха четиридневно обучение за спортни аниматори и организиране на събития. ВИЖТЕ как премина то ТУК

По време на събитието младежите научиха полезна информация свързана с екипната работа преди и по време на събития, планирането и провеждането на събития, работата с доброволци и привличането на ресурси за осъществяване.

След обучението, вдъхновени от нашата енергия и обогатени с нови знания, те решават да  приложат на практика наученото като организират собствено събитие и следват успешно всички етапи на организирането на едно събитие. „Младите хора, с които работим мечтаят да останат в България и да са пълноценни граждани на собствената си страна“, коментира Мая Личева, координатор на събитията от кампанията NowWeMOVE България – „Техните желания за промяна са и нашата мотивация да работим по всичките си проекти, а да видиш как някой на практика прилага наученото е истинско щастие“.

„Раздвижи се Карлово“ е първото по рода си мултиспорт събитие в града. Идеята му е да събере всички спортни клубове в града и колкото се може повече млади и активни граждани на едно място, които да се включат в организираните инициативи и активности.

За събитието е осигурен детски аниматор, който ще допринесе за доброто настроение на всички и най-вече – на най-малките. Сладкарница „Патева Мааза“ ще почерпи всички с голяма торта и много вкусотии, лично приготвени от тях.

Всички желаещи могат да се включат в различни спортни активности, както и да участват в спортна викторина. Клубът по триатлон на града ще направи щафетни състезания, а най-добрите ще получат и своите награди.

Специален гост на събитието ще бъде кулинарната блогърка  Росица Иванова– финалист в „Мастършеф“ 2017.

Гледайте видео интервю с Павлина и Денислава от сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розова долина“: