КАК ЩЕ ИЗБЕРЕМ НАЙ-АКТИВНИТЕ УЧИЛИЩА ПРЕЗ 2017

критерии европейски ден на спорта в училище

КАК ЩЕ ИЗБЕРЕМ НАЙ-АКТИВНИТЕ УЧИЛИЩА ПРЕЗ 2017

2017 година ще бъде третата година, през която организираме националния празник посветен на спорта в училище.

И през 2017 година екипът на  Сдружение „BG Бъди активен“ има готовност да награди най-активните учебни заведения. За поредна година основното събитие, носещо най-много точки на училищата е Европейският ден на спорта в училище.

През 2017, инициативата ще се проведе на 29-ти септември. Европейският ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

За първи път тази година даваме възможност на училищата да включат FlashMOVE в своята програма и така освен да я направят по-разнообразна и интересна, да получат и бонус точки от нас.

ХОРЕОГРАФИЯТА И ПОВЕЧЕ ЗА FLASHMOVE МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК
ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ КАК ДА ВКЛЮЧИТЕ ВАШЕТО УЧИЛИЩЕ В ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ

 

ДЕЙНОСТИ ТОЧКИ
1. Организиране на събитие със спортен характер/физическа активност на 29.09.2017 с минимална  продължителност 120 мин. ¹ 30 точки
% ученици включени в събитето

–       До 25%

–       До 50%

–       До 75 %

–       До 100%

до 5 точки

до 10 точки

до 15 точки

до 20 точки

Богата и разнообразна програма на активностите до 10 точки 
Включване на FlashMOVE хореография като част от събитието* до 10 точки 

 

БОНУС Мащабност на събитието – поканени за участие външни лица, привлечени медии, родители, общественици, учители. Създаване на празничен облик на инициативата. до 10 точки
2. Участие с физическа активност/спортен празник/спортен полуден в целогодишната кампания NowWeMOVE – доказани с доклад и снимки.² до 15 точки
3. Регистриране в сайта на кампанията³ (http://www.bgbeactive.org), своевременно отразяване на мероприятията, наличие на снимков материал, доклад.

Регистрацията в сайта на кампанията, както и подаването на отчет е задължително за всяко учебно заведение, за да има възможност да получи награда.

до 10 точки
БОНУС Брандирани  снимки отразяващи мащабността и разнообразието на организираното събитие.** до 5 точки
4. Популяризиране на събитието Споделяне на информация за участието на училището в кампанията – публикации в медиите, на сайта на училището и социалните медии.

Използване на точното име на инициативата „Европейски ден на спорта в училище“ и координиращата организация – BG Бъди активен.

Използване на хаштаг # BeActive  и # ESSD в социалните медии.

до 10 точки

 

 Максимален брой точки:                                            120 точки
¹ Събитието ще бъде част от Европейския ден на спорта в училище, Европейската  седмица на спорта и националната кампания NowWeMOVE.

² Кампанията NowWeMOVE включва още инициативите: Европейски ден без асансьори – 13 април, Седмица на физическата активност и спорта – 29 май – 4 юни, Европейски фитнес ден – 27 септември

³ Навременната регистрация на сайта – http://www.bgbeactive.org, както и подаването на отчет е задължително за всяко учебно заведение, за да има възможност да получи награда.

*Информация за хореографията може да получите тук

** Брандирани снимки – снимки, на които ясно се вижда принадлежност на събитието към инициативата (използване на изпратените промоционални материали и/или специално изготвени от учениците /рисувани или разпечатани/ елементи на кампанията – лого, човечета и др.)

Свалете ръководство, специално изготвено от Сдружение „BG Бъди активен“, за планиране, организиране и провеждане на ЕДСУ. В него ще намерите много идеи и полезна информация подходяща за вас.

За допълнителна информация можете да се свържете с Николета Янева (Координатор „Образование”, сдружение BG Бъди активен) на телефон 0898 296 705 или на e-mail:  nikoleta@bgbeactive.org

Тази година основен партньор на събитието е Лилд България