Регистрирай училище

2019 година ще бъде петата година, през която ще се осъществи националният празник посветен на спорта в училище – Европейски ден на спорта в училище. През 2018 рекордна бройка училища станаха част от празникa на физическата активност в училищата в България. Повече от 90 00 ученици, и над 12 000 възрастни, над 400 училища от повече от 200 населени места в страната взеха участие в кампанията, която достигна до над 1.5 милиона българи.

Най-активният ден в училище е пример за събитие, обединяващо ученици от цялата страна в един активен спортен ден, изпълнен с много игри, спорт и веселие.

Включи своето училище в Европейски ден на спорта в училище!

Какво е Европейски ден на спорта в училище?

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.

Европейски ден на спорта в училище се осъществява в последния петък на месец септември. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Европейски ден на спорта в училище дава възможност на училищата:

  • Да популяризират физическото възпитание и спорта в училищата.
  • Да създадат условия за забавление чрез физическа активност за младите хора и да ги мотивират да са по-активни през целия ден.
  • Да подобрят общественото здраве и благополучие, чрез въвеждане на методи за учене през целия живот.
  • Да засилят  социални умения сред учениците и тяхната мотивация за участие в различни инициативи.
  • Да са част от Европейското движение подкрепено от Европейската комисия.

Европейската кампания NowWeMOVE България е визия, в която секторът “спорт за всички” намира начини за сътрудничество с други сектори за увеличаване нивото на физическа активност в цялата страна.

ФОРМА ЗА ОТЧЕТ НА СЪБИТИЕТО

КАК МОЖЕТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ И ВИЕ?

В България инициативата се координира от сдружение „BG Бъди активен“, а начинът да станете част от нея е лесен и достъпен за всяко едно училище. Ето какво трябва да направите:

  • Да свалите и разгледате ръководството за организиране на Европейски ден на спорта в училище от страницата с ресурсите. В него ще намерите много идеи и полезна информация подходяща за вас.
  • Да ни изпратите писмо за повече информация на адрес: nikoleta@bgbeactive.org
  • Да регистрирате вашето училище в инициативата на страницата за регистрация –ТУК
  • Да разпространите информацията сред своите ученици и техните родители и да ги поканите да участват активно

 В него ще намерите много идеи и полезна информация подходяща за вас.

Не се колебайте да се свържете с нас за да получите допълнителна информацията за начина на регистрация в кампанията, както и условията за участие на училищата като пишете на nikoleta@bgbeactive.org

logo
isca1-200x200.png
NowWeMOVE