Регистрирай училище 2020

Училища от цялата страна могат да се регистрират за участие в шестия Европейски ден на спорта в училище

И през 2020 година, въпреки ситуацията с разпространението на COVID19, в десетки страни отново  ще се проведе Европейският ден на спорта в училище – една от най-масовите инициативи, в които децата се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот.

На 25 септември в десетки държави в Европа ще се проведе Европейският ден на спорта в училище –като всички учебни заведения, които желаят да се присъединят към тазгодишната инициатива могат да се регистрират в сайта на сдружение БГ Бъди активен, координатор на програмата за България.  

Първите 150 училища и детски градини, които се регистрират за участие, ще получат допълнителни материали, които ще улеснят организацията на местните събития и ще осигурят награди за участващите ученици.

Не трябва да забравяме, че редовната физическа активност допринася за по-силна имунната система.  Вярваме че ситуацията на COVID19  е изключително важно да продължим да работим  за повишаване на физическата активност у децата заредени с още повече сили, защото именно тя може да допринесе за цялостното им благополучие и здраве в дългосрочен план. Това е причината да разработим различни варианти за провеждане на спортния празник, в зависимост от развитието на ситуацията в отделните учебни заведения. Събитието ще може да се проведе онлайн  – чрез различни инициативи, стимулиращи движение у децата и/или присъствено – спортен  празник в училище, осъществен при спазване на противоепидемичните мерки. 

Тази година специалните теми са за допълнителни спортни игри в училищата посветени на опазването на околната среда – Игри #Безотпадъци и новата тема – Спортът като начин за подобряване на психичното  здраве при децата – за която е предвиден специализиран наръчник и  онлайн обучение на педагозите по темата. 

Игрите, посветени на опазването на околната среда, ще са с фокус върху намаляване на отпадъците и тяхното разделно събиране и рециклиране. Всяко училище само избира  и организира конкретните занимания за децата, спортовете, които ще бъдат представени, както и партньорите за осъществяване на инициативата. Игри без отпадъци са част от дългосрочната програма _Място България на БГ Бъди активен. 

 

Как ще изберем най-активните училища през 2020?

Игри без отпадъци са част от дългосрочната програма _Място България на БГ Бъди активен. Чрез забавни динамични занимания децата ще научат нови неща за балансираното хранене в ежедневието и важността му като допълващ елемент към физическата активност. Игрите, посветени на опазването на околната среда, ще са с фокус върху намаляване на отпадъците и тяхното разделно събиране и рециклиране. Всяко училище само избира  и организира конкретните занимания за децата, спортовете, които ще бъдат представени.

Разгледайте таблицата, за да се информирате как участието в събитието може да донесе награда за Вашето училище!

Не се колебайте да се свържете с нас за да получите допълнителна информацията за начина на регистрация в кампанията, както и условията за участие на училищата като пишете на [email protected]

Включи своето училище в Европейски ден на спорта в училище!

Какво е Европейски ден на спорта в училище?

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.

Европейски ден на спорта в училище се осъществява в последния петък на месец септември. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Европейски ден на спорта в училище дава възможност на училищата:

  • Да популяризират физическото възпитание и спорта в училищата.
  • Да създадат условия за забавление чрез физическа активност за младите хора и да ги мотивират да са по-активни през целия ден.
  • Да подобрят общественото здраве и благополучие, чрез въвеждане на методи за учене през целия живот.
  • Да засилят  социални умения сред учениците и тяхната мотивация за участие в различни инициативи.
  • Да са част от Европейското движение подкрепено от Европейската комисия.

Европейската кампания NowWeMOVE България е визия, в която секторът “спорт за всички” намира начини за сътрудничество с други сектори за увеличаване нивото на физическа активност в цялата страна.

logo
isca1-200x200.png
NowWeMOVE