Стани доброволец във финалния етап на _Място в Силистра

Стани ДОБРОВОЛЕЦ! Бъди част от ПРОМЯНАТА!

Стани доброволец във финалния етап на _Място в Силистра

Даваме началото на последния, етап3, от облагородяването на Самолета_Място  в град Силистра. Етап 3 или Действие чрез подхода „мястосъздаване“ („placemaking“) всъщност е времето на същинското облагородявяне. По време на последния етап ще се случи и видимата промяна, за която от изключителна важност включването и помощта на доброволци и граждани.

Преди повече от 30 години самолет ТУ-134 е предоставен на Силистра, за да се ползва като авиоцентър и зала за компютърни игри за деца. Днес самолетът е изоставен, тъй като парите за поддръжката му свършват. Сега през 2018-та се възражда възможността на машината да й бъде даден нов живот и тя да бъде реновирана, а районът около нея да се превърне в истински атракцион за младите хора на Силистра.

Стани ДОБРОВОЛЕЦ! Бъди част от ПРОМЯНАТА!

По време на етап 1 и 2 от проекта бяха анкетирани местните граждани и бе представена  и обсъдена визията за облагородяване на пространството, изготвена на базата на попълнените анкети и гражданските желания, които бяха споделени.

НПО “Гражданско единство” и сдружение “BG Бъди активен” канят всички граждани на Силистра да вземат участие в процеса по облагородяване като се включат като доброволци от 20-ти до 27-ми юли. Теренът, върху който ще се работи, включва площ от около 1 декар и е с предназначение за обществен селищен парк, градина, познато на силистренци като „Самолета“.

Материалите са осигурени, очакваме подкрепа от активни младежи и граждани, които да се включат в облагородяването с доброволен труд и ентусиазъм.

Даваме страт на 20 юли (петък), от 16:00 ч.

Стани ДОБРОВОЛЕЦ! Бъди част от ПРОМЯНАТА!