Покана за участие в обучение за подготовка на младежи по метода „Връстници обучават връстници“

European Youth Health Champions

Покана за участие в обучение за подготовка на младежи по метода „Връстници обучават връстници“

 

Станете част от еднодневно динамично събитие за популяризиране на резултатите от проекта „Европейски младежки здравни шампиони“ с практическа част за ползване на методологията

„БГ Бъди активен“ отправя покана за участие в еднодневно събитие за представяне на разработена онлайн и офлайн методология за подготовка на младежи по метода „Връстници обучават връстници“

Обучението е по проект „Европейски младежки здравни шампиони“ и ще се проведе на 15-ти март от 10:00 – 16:00 ч. в Пловдивски Културен Институт (улица „Иван Перпелиев“ 5), град Пловдив.

ЗА КОГО е подходящо събитието:

Преподаватели, младежки и социални работници, които работят с младежи и искат да популяризират сред тях здравословен начин на живот и повече физическа активност; Учители по английски език, които търсят нестандартни програми и методология, чрез които да работят с младежи на английски, докато ги образоват в насока физическа активност и здравословен начин на живот.

По време на обучението ще бъде представена разработената методология за обучение на младежи в ролята им на обучители по методологията „Връстници обучават връстници“ в насока физическа активност и здравословен начин на живот; ще бъдат демонстрирани отделни сесии и материали от онлайн и офлайн версията на методологията с възможност за последващо ползване.

European Youth Health Champions

ЗАЩО да се включите в обучението?

Защото методът „Връстници обучават връстници“ е доказано ефективен сред младите хора по отношение повишаване на знанието и уменията на ангажираните в процеса младежи, разкривайки че методът е изключително полезен при засягането на деликатни теми като сексуално здраве, превенция от ХИВ/СПИН, домашно насилие, и специално ефективното популяризиране на физическата активност и здравословния начин на живот.

КАК ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ?

Моля, подайте своята заявка за участие в събитието до 05.03.2019 г. на имейл vlad@bgbeactive.org  като посочите трите си имена, позиция, организация, телефон и имейл за контакт.

* Участието в събитието е безплатно. Организаторите ще осигурят материали, кафе-паузи и обяд, както и възстановяване на  пътни разходи за участниците извън Пловдив.

 

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО

ВРЕМЕ СЕСИЯ
10:00 – 11:00 ·  Откриване

·  Информационен блок за проект „Европейски младежки здравни шампиони“

·  Представяне на доклада към проекта и разработените методологии

11:00 – 11:15 Кафе-пауза
11:15 – 12:45 · Практическа част

· Представяне на офлайн методология

·  Работа по групи

12:45 – 13:30 Обяд
13:30 – 15:00 ·  Практическа част

· Представяне на онлайн методология

·   Работа по групи

15:00 – 15:15 Кафе-пауза
15:15 – 16:00 ·  Последващи дейности

·  Календар от събития на “БГ Бъди aктивен” през 2019 и възможност за участие

·  Закриване

EU+Erasmus