Отворена покана за обучение “Организирай NOWWEMOVE събитие в твоя град 2019”

обучение NWM

Отворена покана за обучение “Организирай NOWWEMOVE събитие в твоя град 2019”

Сдружение “BG Бъди активен” отправя отворена покана за участие в тридневно обучение за младежи, което ще се проведе от 26-28 юни в София (поради големия интерес на участници от западния край на България местим обучението в София). Темата на обучението ще бъде посветена на организирането на устойчиви събития фокусиращи се върху повторното използване на материали и намаляването на отпадъците.  Обучението, което ще премине под формата на работно ателие ще предложи значителна мотивация и контакти между участниците, както възможност за придобиване на нови знания и умения. Ще бъдат коментирани теми като организиране на събития, като цяло, комуникация, работа с медии и партньори, целеполагане, работа с доброволци, обучение на връстници.

Ще бъде представено трасето, което стана част от MOVEWeek Пловдив, изцяло изработено от рециклирани материали по модел от Бразилия, както и Pop up паркът на БГ Бъди активен, представен за първи път миналата година във връзка с проекта MOVEments Spaces, и дава различни възможности за нестандартна физическа активност за малки и големи, както и приятна обстановка за отдих. Oбучението ще комбинира методи от формалното и неформалното образование, базирани на предварителна оценка на потребностите и компетенциите на участниците  и разработени от експерт обучител неформално образование.

На базата на опита на BG Бъди активен, от координацията и осъществяването на кампанията NowWeMOVE за България сме наясно със значението на организирането на обучение за желаещите да организират събития и да станат част от мрежата на Младежки MOVE агенти.

Отворената покана е насочена към младежи от цялата страна, които биха искали да станат Младежки MOVE Агенти или които са доброволци в спортни организации и младежки НПО, участващи в събития от NowWeMOVE.

pop up park

Профил на участниците:

  • Младежи и младежки работници – 18 до 29 години
  • Членуващи, част от организации, с които BG Бъди активен работи са с предимство

Брой участници – 20, по двама от населено място

Продължителност – 3 дни, 3 нощувки – 26-28 юни 2019

Място на провеждане и настаняване –   София

Краен срок за кандидатстване – 20.06. 2019

Всички разходи за пътни и настаняване на участниците ще бъдат покрити като част от дейностите по проекта. Ще има и един обучител неформално образование, който ще води заниманията през трите дни. Пълната програма на събитието и логистичната информация ще бъде изпратена на всички избрани участници.

trase-reciklirnao
EU+Erasmus