Как да привлечете нови клиенти за вашия спортен клуб?

Как да привлечете нови клиенти за вашия спортен клуб?

 

Искаш ли повече клиенти за твоята фитнес зала? Намери ги с MOVE Week ПЛОВДИВ

 

Имате фитнес зала/спортен клуб или сте треньор в такива. Клиентите ви са едни и същи, приходите намаляват, конкуренцията се засилва. Какво правите?

Ще ви предложим един изключително ефективен метод, който ще ви помогне да привлечете тълпа от клиенти към вашата фитнес зала.

Понякога намирането на нови клиенти изглежда непосилна задача. Ако не използваш правилните подходи, лесно можеш да загубиш пари и време и твоят спортен клуб да се нареди в черната статистика на фалиралите бизнеси.

Заобиколени сме от десетки фитнес зали/клубове, но изборът ни е само един и оставаме там като редовен посетител. Причината за това е комплексната маркетингова политика, която залата е предприела, за да привлече клиенти.

Първа стъпка от мисията „повече клиенти“ е намирането на нови такива.

Съвет номер 1: Бъдете ангажирани с обществото – работете с местните организации и участвайте в интересни събития на открито, в градска среда, които са със свободен достъп. Така вие ще сте сред хората. Интересувайте се от новостите в града и събитията, които предстоят. “Влейте се”в обществото и активно участвайте в програмата на фестивали и местни организации. Резултатите няма да закъснеят.

Съвет номер 2: Дали сте собственик или управител на фитнес център или клуб, вие искате да помогнете на потенциалните клиенти да направят правилния избор. Това можете да направите абсолютно свободно по най-лесния начин – отново като сте сред самите потенциални клиенти. Чрез открита тренировка със свободен достъп, хората ще видят реално вашите възможности. По време на нея вие можете да ги информирате за всички нови програми и други нововъведения във вашия клуб. Ако сте достатъчно убедителни в своите аргументи , резултатът ще бъде – един нов член на клуба.

Съвет номер 3: Имиджът на фитнес залата се гради от аудиторията, която я посещава. Залата не е просто място, където хората отиват да тренират и губят килограми, но и място, в което кипи социален живот. Тренировката може да е едно истинско веселие с приятели, а трениращите да са като семейство. Когато участвате във фестивали или събития винаги агитирайте вашите редовни клиенти  да ги посетят и да участват в него. Така новодошлите ще добият представа каква е атмосферата във вашата спортна зала и ще поискат да са част от нея.

Съвет номер 4: Конкуренцията е навсякъде, рекламира и инвестира в онлайн присъствието си. Над 90% от потребителите проверяват и проучват тренировката, залата или треньора, който искат да посетят в интернет и едва след това се появяват на място. Участието в открито събитие ще те  позиционира добре в онлайн пространството чрез медиите, социалните медии, снимки и видеа.

MOVEWeekend-plovdiv

Съвет номер 5: Вземете участие в най-голямото събитие за физическа активност в Пловдив – MOVE Week Пловдив 2019. Седмицата на движението е страхотна възможност за всеки клуб и зала да участва в голямо събитие и чрез него да намери много нови клиенти. През тази година тя ще се проведе в периода  27 май – 2 юни, като всяка спортна зала или фитнес клуб, който има желание да се включи в нея, като отвори вратите си за открити тренировки със свободен достъп!

 Участвайки в седмицата на движението, вие ще имате възможност да се присъедините към активни и работещи партньорства и събития!

Така ще направите активна реклама на вашата организация, клуб или зала на национално и международно равнище, присъединявайки се към каузата: „Да окуражим по-мащабно участие на българите във физически дейности и спорт“, като това ще изгради включително и положителен имидж и добро име на вас и клуба ви.

MOVEWeekend-WOW GYM

Точка! Възползвайте се от това и успехът ви ще дойде бързо.

MOVE Week Пловдив 2019 е част от програмата на Пловдив –  Европейска столица на културата 2019