Ден без асансьори в 5 стъпки

ден-без-асансьори

Ден без асансьори в 5 стъпки

 

На 24 април 2019 ви предизвикваме да забравите за асансьора и да се раздвижите като се качите по стълбите. Включете се в Ден без асансьори!

Ден без асансьори е инициатива с глобален характер, част от кампанията NowWeMOVE, която в България се координира от сдружение “BG Бъди активен”. През 2019 година “Ден без асансьори” ще се проведе на 24-ти април и може да се осъществи навсякъде – в офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради.

Целта на това събитие е да привлече внимание към физическата активност за здраве и да покаже, че за да се движим не е необходимо да отделяме време и средства. В тази връзка Ви приканваме да предизвикате себе си и да използвате стълбите вместо асансьора и ескалатора поне за ден.Когато отидете на работа, вместо да се качите в препълнения асансьор, се насочете към стълбището. Изкачвайки няколко етажа ще загреете тялото си, ще раздвижите кръвта, а нивата на ендорфин ще се покачат (особено, ако офисът ви е на по-висок етаж). Когато стигнете до работното място, ще сте изпълнени с енергия и ще бъдете готови за начало на работния ден!

Организирането на специално събитие за Деня без асансьори се отличава по своята нестандартност и изненадващ публиката сценарий, с цел видяното и чутото да бъде не просто запомнено и харесано, но и да се обвърже с послание.

ПЪРВИ КРАЧКИ:

 1. Регистрирайте Вашето събитие на следния линк
 2. Разпространете информация за събитието сред колеги
 3. Организирайте доброволци от Вашия екип за затваряне на асансьор в самия ден и раздаване на листовки. Подгответе се с допълнителна информация за ползите от физическата активност и я споделете с останалите
 4. Затворете (символично) асансьора в Деня и мотивирайте колеги да изпозват стълбите
 5. Споделете снимки и видеа от Деня в социалните мрежи с #ЯмСтълбиЗаЗакуска
Ден без асансьори

КАКВИ СА КОНКРЕТНИТЕ ПОЛЗИ ЗА ВАШАТА ФИРМА ОТ NO ELEVATORS DAY:

 • Ще спомогне за отличителността и автентичността на компанията, за цялостното й конкурентно представяне в бизнес средата, в която извършва своята дейност.
 • Ще запознае служителите с един лесен и адаптивен начин да са физически активни на работното място
 • Скъсява дистанцията между физическата активност и работещите хора
 • Привлича служители, които се идентифицират с компанията, с добрите дела, които тя прави за обществото и се гордеят с това
 • Привлича по-лоялни клиенти, които купуват продуктите на фирма, която подкрепя кауза, към която и те са съпричастни
 • Спомага за по-голяма публичност и то в положителните новини, а не в черната хроника
 • Спомага за по-голямо медийно внимание и отразяване в местни Online медии и телевизии
 • Изграждане на доверие в компанията от страна на обществото, защото тя е доказала, че мисли за своите потребители
 • Спомага за по-силно позициониране на марката в съзнанието на потребителите
 • И все пак комуникирането на събитието е една от важните стъпки за успешното му провеждане. А това означава първо да запознаете служителите си, да поддържате тяхната информираност и мотивация да участват. Често фирмите използват за това неформални срещи, вътрешна информационна система, бюлетини или дори плакати и брошури в офиса на самата компания.
 • Ден без асансьори е страхотен алтернативен вариант за мини-тиймбилдинг. Той може да е един специален момент за вашия екип.

КАК ДА ВКЛЮЧИТЕ ВАШИЯ ЕКИП В ИНИЦИАТИВАТА?

Ако искате и вашата компания да участва в едно приятно и полезно събитие, популизиращо ползите от физическата активност за здраве можете да се свържете с нас на 0876 723 377 и beactive@bgbeactive.org  Координатор на „Ден без асансьори“ за България е сдружение „BG Бъди активен“.

 

*В инициативата могат да вземат участие всички институции, организации, фирми и клубове, които имат желание

НИЕ ЩЕ ВИ ПОДКРЕПИМ!

При включване в Ден без асансьори ние ще окажем подкрепа чрез пакет информационни материали, които ще бъдат от полза за организирането на дейностите и тяхното медийно отразяване:

 • Списък с идеи за дейности
 • Дизайн за плакат за инициативата, дизайн за стикери
 • Промоционални материали – значки и лента, брандирани със събитието
 • Пакет MOVEment Pills