Успехът задължава в отговорност. Toй означава поне две неща – удовлетворение и задължение.

lidl музейко

Успехът задължава в отговорност. Toй означава поне две неща – удовлетворение и задължение.

Водещата верига магазини в България зад каузата „Да раздвижим България“

Лидер в Европа. Четвърти в света. Водеща в България. Така изглежда марката Lidl в търговията, след като през 1973 се появява първият магазин с тази марка в Германия. През 2010 започва историята на успеха на Лидл България с отварянето на първите 14 магазина в 11 града в страната, а до своята 5-годишнина веригата може да се похвали със 79 магазина в 41 града. Но успехът не се крие в цифрите, а в отговорният бизнес, който да носи реален принос за обществото.

Лидл България не спира да подкрепя много устойчиви и социални проекти, които оставят положителна следа и правят живота ни по-добър. Със своята социално отговорна политика компанията се фокусира върху пет основни сфери: околна среда, общество, продукти, служители и бизнес партньори. Така с всичко, което прави – от продуктите, които предлага, до инициативите, които подкрепя и организира, компанията се стреми да допринася за по-пълноценния, активен и качествен живот на хората.

През март Лидл България поставя началото на най-голямата си инициатива, насочена към децата – „Lidl – за твоето дете“. С нея компанията заяви дългосрочния си ангажимент към грижата за децата, като си поставя две основни цели – да допринася за тяхното пълноценно и здравословно израстване и да помага на родителите в грижата им за тях.

Инициативата привлече и нас от сдружение „BG Бъди активен“ за партньор, като организация с опит таза сфера. Заедно ние фокусираме усилията си върху повишаване физическата активност сред децата и повече условия за спорт и активен начин на живот. В рамките на програмата нашият екип  участва всеки месец в Музейко с провеждането на серия от спортни игри и образователни занимания, от които децата научават защо е важно да спортуват, как да си набавят повече витамини и защо здравословното хранене е неизменна част от живота на спортистите.

Акцентът обаче,  на партньорството ни е концентриран в Европейския ден на спорта в училище, част от кампанията NOWWEMOVE България. За нас това е от изключително значение защото знаем, че с помощта на съвместни усилия и добри партньорства ние сме по-силни и можем да бъдем двигател на положителна промяна. И всичко това с една основна цел – да подпомагаме обществото и да допринасяме за неговото по-добро бъдеще и пълноценен начин на живот.

Това, което много успели хора несъзнават е колко внимателно са наблюдавани и че дори и най-малките подробности в нещата които правят, не остават незабелязани – те не знаят какво влияние имат. Това разбира се, важи в още по-огромен мащаб, когато говорим не за личност, а за бизнес и големи компании. Каквито и достойнства да има бизнеса,  основното предизвикателство пред всяка организация или фирма днес е как да направи така, че да дава най-доброто от себе си към умовете на другите, а именно – Как да създадат една култура на личната отговорност?

За Лидл България:

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в над 25 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 85 магазини в 45 града и над 2 200 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки. Лидл България е носител на 7 медала Best Buy Award PRIVATE LABEL Bulgaria 2017/2018 за най-добро съотношение цена-качество на продукти със собствена марка и 7 отличия QUDAL – QUality meDAL 2016/2017 за най-високо качество на продукти със собствена марка в България.

 

За Европейски ден на спорта в училище:

Европейският ден на спорта в училище дава на децата чудесната възможност да се включат в различни физически активности, изпълнени с позитивни емоции. Включването на подходящи активности според възраст и умения увеличава вероятността в бъдеще децата да водят здравословен начин на живот. През 2016 г. в Европейския ден на спорта в училище в България участие взеха над 300 училища в над 180 населени места в страната. Само в рамките на един ден инициативата успя да привлече близо 55 000 ученици, а материалите и посланията на кампанията достигат до над 80 000.