Да превърнеш стълбите във фитнес площадка

stairs-exercises

Да превърнеш стълбите във фитнес площадка

Най-честите причини за хората да не бъдат физически активни са липсата на време и пари или липсата на фитнес в близост до дома или работното им място

Но това са само оправдания! Упражненията могат да се извършват навсякъде и по всяко време – на стълбите на парка, жилищната сграда и навсякъде в градската среда. Използването на стълбите, като алтернативен вариант на фитнес залата, може да ви помогне да оставите извиненията в миналото и така да бъдете здрави и в по-добра форма.

Ето един лесен пример как да използвате средата около вас като “фитнес площадка” напълно безплатно. За да превърнете стълбите във фитнес зала, всичко, от което се нуждаете е въображение.

Изгледайте нашите видео упражнения, подходящи за стълби:

1. Упражнение за разгрявка  

2. Упражнение за корем

3. Упражнение за кардио

4. Упражнение за гърди и рамене

5. Упражнение за корем и рамене

6. Ходещ планк на стълби

7.Ходещ клек за стълби

8. Step -up

9. Бърпи за стълби

10. Страничен клек

Поредицата упражнения, част от проекта MOVEment pills, са подготвени от треньорите на залата за функционални тренировки WOW GYM.

Научете повече за MOVEment pills и за това как само катеренето на стълбите може да е от полза за вашето здраве и да подобри вашето фитнес ниво ТУК  

Разгледайте нашия YouTube канал, където можете да намерите повече идеи за това как да използвате стълбите или парка като фитнес зала.

Споделете своите знания за стълбите и как те могат да помогнат на много хора да са по-активни физически, като станете част от „Ден без асансьори“.

Ако желаете да организирате събитие във вашето населено място и бихте искали да научите как  това да се случи, можете да се свържете с нас на 0876 723 377 и beactive@bgbeactive.org