Близо 100 училища вече регистрираха своите събития за Европейски ден на спорта в училище

Lidl-new-logo-регистрации училища

Близо 100 училища вече регистрираха своите събития за Европейски ден на спорта в училище

96 са вече регистрациите за календара на Европейски ден на спорта в училища, а броят на събитията расте непрекъснато. Футбол, щафетни игри, волейбол, гимнастика, колоездене, лека атлетика и зумба за деца са само част от регистрираните инициативи за активния ден сред учениците- 29 септември.

За първи път учебните заведения са толкова активни, а BG Бъди активен цели през 2017-да да раздвижи над 400 училища.  По регистрациите до момента забелязваме и още по-богато разнообразие от събития. Планираната програмата на училищата-участници изглежда изключително разнообразна и насочена не само към учениците, но и към техните родители и учители. Във включените активности освен традиционни форми на спорт като баскетбол, волейбол, футбол, лека атлетика, тенис на маса, бадминтон, народна топка забелязваме и щафетни игри и интересни предизвикателства, които напомят, че движението е забавно.

европейски ден на спорта в училище

2017 година ще бъде третата година, през която ще се проведе националния празник посветен на спорта в училище. През 2016 година повече 300 училища от над 180 населени места в страната взеха участие в Европейския ден на спорта в училище, който се проведе на 30 септември същата година. Заедно спортуваха и се забавляваха над 55 000 деца и младежи, като близо 6000 родители и учители също се раздвижиха с тях.

Най-активният ден в училище е пример за събитие, обединяващо ученици от цялата страна в един активен спортен ден, изпълнен с много игри, спорт и веселие. Нашата гордост е, че България бе на призовото второ място в Европа, от всички участващи 19 държави, с най-много раздвижени ученици през 2016 и с ваша помощ ние ще можем отново да раздвижим учениците на България.

И тази година екипът на Сдружение „BG Бъди активен“ ще награди най-активните училища взели участие в Европейския ден на спорта в училище.  ВИЖТЕ критетиите ТУК

Допълнителна информацията за начина на регистрация в кампанията и условията за участие на училищата може да получите като пишете на beactive@bgbeactive.org